Servis klima uredjaja

Standardni servis podrazumijeva:

 • Provjera ispravnosti klima uredjaje (Testiranje točke isparenja)
 • Demontaža vratanaca, maske i filtera
 • Čišćenje  vratanaca, maske i filtera i  isparivača
 • Vizuelni pregled vanjske jedinice
 • Dopuna plina do 100 g ( ako je potrebno)

 Veliki servis podrazumijeva:

 • Provjera ispravnosti klima uredjaja (Testiranje točke isparenja)
 • Demontaža vratanaca, maske, filtera, ( ukoliko je moguca i demontaza kadice i turbine),
 • Čišćenje  vratanaca, maske, filtera, kadice i turbine i isparivača
 • Vizuelni pregled vanjske jedinice
 • Pranje kondenzatora vanjske jedinice
 • Dopuna plina do 100 g ( ako je to potrebno)


8 Razloga zašto nikako ne smijete preskočiti servis klime:

1.  Produžеtak jemstva je uvjetovan redovitim servisiranjem klima uređaja – klima mora biti redovito održavana kako bi radila normalno. Jemstvo vrijedi samo ako je servis urađen svake godine.

2. Klima uređaj zbog vlažnosti i sredine u kojoj je, pogodan je za razvoj raznih  bakterija, plijesni mikroorganizama. Kako bi ste sačuvali zdravlje vaših najdražih, potrebno je da servisirate klima uređaj ( djetaljno  očistiti i dezinfincirati – posebnim dezifekcijskim i antiseprtičkim sredstvima .)

3. Čak iako klima uređaj niste puno koristili, može se nakupiti prljavstina, npr. ako ste u međuvrijemnu krečili stan ili ako su nastali neki kvarovi kao što su ispuštanje plina, crijevo za odvod vode se začepi od insekata, odvoji se ili prošuplji, ptice naprave haos na vanjskoh jedinici i slično. 

4. Puno slučajeva je bilo gde ljudi nisu htjeli  raditi servise u sezoni sa izgovorom da klima uređaj nisu puno koristili, a poslije su tijekom ljetnih gužvi molili da dođemo i servisiramo klima uređaj koji se neprijatno oseća ili ne radi kako treba.

5. Nečišćeni klima uređaji i sa nedostatkom radne tvari se više griju, troše više struje, a daju manji učinak hlađenja i na kraju ako nastave raditi na taj način – pregrijavaju, kompresor otkazuje sa radom i ta jpopravak je dosta skup i na granici isplativosti.

6. U nekim sredinama gdje je veća frekfencvija ljudi, gdje ima dosta prašine i gde su ulice prometnije, klima uređaje treba čistiti i češće npr. na 6 mjeseci da bi funkcionirali kako treba.

7. Neredovito čišćeni i održavani klima uređaji znaju biti toliko prljavi da njihovo čišćenje nije moguće obaviti na licu mjesta, već takav uređaj treba skinuti, odnijeti u servis i detaljno rasklopiti, očistiti, pa ponovo vratiti. Takav postupak je vrlo zahtjevan, a samim tim i skup, a i ostajete bez klima uređaja neko vrijeme (obično to bude u vrijeme najvećih vrućina).

8. Servis klima uređaja posebno treba raditi i ne preskakati tamo gdje ima osoba sklonih alergiji i male djece.

Zakaži klima servis

Klima servis možete zakazati putem poziva ili preko online forme.