Ugradnja klima uređaja

Ugradnja klima uređaja

 

Naša ugradnja klima uređaja ide uz jemstvo.

Montaža klima uredjaja se dijeli na jednostavnu i složenu. Na osnovu našeg dugogodišnjeg iskustva vezanog za ugradnju klima uređaja, naša je preporuka da se oko tehničkih detalja ugradnje klima uređaja savjetujete sa stručnom osobom.

Sa ljubaznošću i predanošću naš  tim profesionalaca može potpuno besplatno osmisliti idealno rješenje za Vaš dom. 

U ovoj usluzi dobivate točan proračun, ne samo tehničke specifikacije  već i finansijski proračun sa uvjetima. Također, preuzimamo  na sebe brigu o kasnijem održavanju klima uređaja. Možete se osloniti na naš tim da za Vas naprvi i provjeri najučinkovitiji i najpovoljniji proračun za Vašu trenutnu situaciju, usklađujući Vaše zahteve sa Vašim potrebama  i trenutnim budzetom.

Izbegavajte odluke o kupnji klima uređaja samo na osnovu  cijene klima uređaja. Kvalitetna instalacija bi trebala biti prioritet jer će kvaliltet određivati potrošnju energije, udobnost i trajnost klima uređaja. Ako ste u mogućnosti izaberite kvalitetan i pouzdan klima uređaj koji ima i mogućnost grijanja prostora.

Pravilan izbor klima uređaja ovisi o više faktora od kojih su najznačajniji položaj stana, veličina prostorije koja se rashlađuje / grije, namjena prostorije, ostakljene površine i njihov položaj u odnosu na strane svijeta i osunčanost, postojeća toplinska izolacija zgrade, broj osoba koje borave u prostoriji, frekvencija ulazaka i izlazaka u/iz prostorije, kao i prisustvo uređaja koji svojim radom zagrijavaju prostoriju. Samo kompleksna kombinacija ovih parametara može dati odgovarajući odgovor, a nikako sama kvadratura prostorije.

Montaža klima uređaja se dijeli na:

Jednostavnu i složenu.

Jednostavna montaza klima uređaja je takozvana instalacija zid – zid, gdje se buši jedna rupa kroz zid i dužina instalacije ne prelazi 3-8 metara dužine.

Složena montaža
je montaža gdje je dugačka instalacija od 5 – 100/ 200 m gdje se buši više rupa u zidovima i gdje se instalacija savija na više mjesta ( u tim slucajevima potrebno je imati projekat ugradnje klime). Cijena se formira s obzirom na uvjete i kompleksnost montaže.

Ugradnja klima uređaja u 3 koraka

01 Ugradnja unutrašnje jedinice

02 Ugradnja vanjske jedinice

03 Povjezivanje instalacije